Rusi uništili tri lansera HIMARS, zajedno sa stranim posadama!

Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupa trupa Oružanih snaga Rusije u protekla 24 sata uništile su tri lansera raketnih sistema HIMARS američke proizvodnje, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, pogođeno je i transportno-utovarno vozilo i strani stručnjaci koji su obezbedili njegovu upotrebu…

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije govorilo je o porazu montažne konstrukcije i lokacije koja se priprema za lansiranje bespilotnih letelica, kao i o nagomilavanju neprijateljskog ljudstva i vojne opreme, u 109 regiona.

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata oborile 76 ukrajinskih dronova i dva višecevna raketna sistema HIMARS, koristeći sisteme protivvazdušne odbrane.

Ukupno, od početka SVO, uništeno je 613 aviona i 276 helikoptera Oružanih snaga Ukrajine.

Neprijatelj je izgubio i 26.642 bespilotne letelice, 533 protivvazdušna raketna sistema, 16.433 tenka i druga borbena oklopna vozila, 1.353 borbena vozila sa višecevnim raketnim sistemima, 10.913 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 22.975 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Ranije je saopšteno da su Oružane snage Rusije postale aktivnije i da vrše pritisak na neprijatelja u oblasti Časov Jar.

Vašington post piše da ruske jedinice remete pokušaje rotacije ukrajinskih formacija i isporuke municije.

Publikacija ističe da napredovanje ruskih oružanih snaga primorava Ukrajince da „rade, bez prekida“.

Mediji

Check Also

Srbija menja sovjetsku Strelu-10, kineskim pvo raketnim sistemom HK-17AE!

Namera Srbije da kupi kineski protivvazdušni raketni sistem HK-17AE postala je poznata, u septembru 2023. …