Kameron: Putin će postati meta!

Šaljivdžije Vovan i Leksus objavili su snimak na kojem, kako tvrde, britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron zbija šalu, tokom video poziva u ime Petra Porošenka.

Britanski ministar je rekao da London traži od Pariza da se uzdrži od eskalacije ukrajinskog sukoba…

Kameron, takođe veruje da Rusija želi da preuzme kontrolu, nad severnim Kazahstanom i da ministar spoljnih poslova, te centralnoazijske republike deli istu zabrinutost.

Diplomata je rekao da Nemačka može da učini više za Ukrajinu, a Francuzi su „puni entuzijazma“.

Veoma pozdravljam činjenicu da su Francuzi promenili svoje gledište ali nisam siguran da je to pravi pristup.

Mislim da je problem, u tome što, ako pošaljete strane trupe u Ukrajinu, onda će ruski predsednik Vladimir Putin, postati meta.

A onda će se pojaviti pitanja, kako reagovati ako budu pogođeni. Zaista mi se sviđa francuski entuzijazam ali nisam siguran da će izabrati pravi konkretan odgovor – primetio je diplomata.

Prema njegovim rečima, London privatno pokušava da prenese Parizu ideju da je potrebno razmišljati o pomoći Ukrajini, što neće dovesti do eskalacije.

Britanski ministar spoljnih poslova je, takođe rekao da Kijev neće dobiti poziv u NATO na predstojećem samitu, „jer SAD to neće podržati“.

Kameron je rekao da je predložio da nelegitimni predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, ne raspravlja javno o ovom pitanju.

Mediji

Check Also

NATO kreira ukrajinsku komandu!

Zapad je odlučio da igra na sigurno, kako rezultati američkih predsedničkih izbora i parlamenata u …