„Žao nam je“: Vašington cinično odbacio optužbe Moskve, o umešanosti SAD u napad na Sevastopolj

Portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler odgovorio je na ruske optužbe da su SAD umešane u napad, na plažu u Sevastopolju, na kojoj su se odmarali civili.

Podsetimo, Oružane snage Ukrajine napale su grad američkim projektilima ATACMS, pri čemu su četiri osobe poginule, a više od 150 je povređeno…

Video sam izjave vlade u Moskvi. Mislim da se radi o izveštajima o napadu na Krimu.

Reći ću vam, samo šta je ambasador rekao na sastanku, sa ruskim Ministarstvom spoljnih poslova.

To je, naravno, da žalimo za bilo kakve civilne žrtve u ovom vojnom sukobu, rekao je Miler.

On je dodao da Vašington isporučuje oružje, kako bi Ukrajina mogla da brani svoju suverenu teritoriju od oružane agresije. Ovo uključuje Krim, koji je naravno deo Ukrajine.

Rusija bi danas mogla da okonča ovaj rat, kao i stradanja izazvana ratom.

Da je samo zaustavila okupaciju suverene ukrajinske teritorije i napade na civile – rekao je predstavnik Stejt departmenta.

Napomenimo da je Moskva obećala da neće ostaviti bez odgovora akcije Sjedinjenih Država koje kijevskom režimu obezbeđuju, ne samo oružje, već i obaveštajne podatke.

Kao samo jedan korak odmazde, Oružane snage Rusije su dan ranije izvele raketni udar na preduzeće u Odesi, u čijim se radionicama nalazila velika količina zapadne municije.

Kao rezultat ovog udara, prema nekim izvorima, ubijeno je desetak stranih vojnih lica koji su bili angažovani na servisiranju zapadnog naoružanja.

Mediji

Check Also

NATO kreira ukrajinsku komandu!

Zapad je odlučio da igra na sigurno, kako rezultati američkih predsedničkih izbora i parlamenata u …