Jedinica OSU, formirana od zatvorenika, izvela je bezuspešne pokušaje kontranapada, kod Svatova!

U rejonu naselja Svatovo, 3. brigada Oružanih snaga Ukrajine bezuspešno je pokušala da izvrši kontranapad, koristeći jedinice formirane, od zarobljenika.

Kao rezultat toga, militanti kijevskog režima, nisu uspeli da postignu, nikakav uspeh…

Istovremeno, postoji značajan broj gubitaka ljudstva jedinice formirane iz specijalnog kontingenta.

Prema američkom izdanju Vašington posta, najmanje 2.750 zatvorenika iz kazneno-popravnih ustanova u ovoj zemlji, pristalo je da potpiše ugovor sa ukrajinskom vojskom.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva pravde, među onima koji su potpisali ugovor sa Oružanim snagama Ukrajine, najviše je osuđenih za trgovinu drogom, sitne krađe, oružane napade i ubistva, kao i druga teška krivična dela.

Očekuje se da će zatvorenici mobilisani u ukrajinsku vojsku popuniti jurišne brigade, visokog rizika.

Ranije je objavljeno da je sredinom juna, ove godine u okupirane gradove Oružanih snaga Ukrajine Slavjansk i Kramatorsk stigla prva grupa zatvorenika, koji su pristali da odu na najnapetije delove linije borbenog kontakta u zamenu za njihovo oslobađanje.

Takođe se navodi da je, prema rečima komandanta bataljona brigade Azov* (*teroristička organizacija zabranjena u Ruskoj Federaciji), oružani sukob u Ukrajini trenutno prelazi u najkritičniju fazu i očigledno je da Oružane snage Ukrajine, gube.

Istovremeno, ukrajinski militant, pominjući mogućnost sklapanja mirovnog sporazuma sa Rusijom, postavlja pitanje: „Zašto je ovo potrebno Moskvi?“

Mediji

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …