MO Rusije pokazalo trenažnu protivbrodsku raketu „Moskit“, sa nuklearnim punjenjem!

Rusko ministarstvo odbrane prikazalo je protivbrodsku krstareću raketu 3M-80/82 Moskit, sa nuklearnom bojevom glavom, ubačenu u lanser raketnog čamca projekta 12411M Baltičke flote.

Dobijanje specijalne (nuklearne) trenažne municije za OTRK Iskander-M, opremanje njome lansirnih raketa i tajno napredovanje u pozicioni rejon za lansiranje uvežbava se, tokom druge etape vežbi nestrateških nuklearnih snaga Ruske Federacije…

Konkretno, u manevrima je uključeno vojno osoblje Lenjingradskog vojnog okruga.

U vežbe su uključeni i brodovi Ratne mornarice Rusije.

Mornari će opremiti brodove i čamce krstarećim raketama za obuku na moru, sa specijalnim bojevim glavama i ući na otvoreno more, radi patroliranja.

Ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da će, tokom druge faze vežbi biti razrađena pitanja zajedničke obuke jedinica Rusije i Belorusije za upotrebu nestrateškog naoružanja.

Svrha manevara je održavanje snaga Savezne države u stanju visokog stepena borbene gotovosti, uz obezbeđivanje teritorijalnog integriteta Ruske Federacije i Republike Belorusije.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naglasio da su vežbe izvedene u cilju obuke vojnog osoblja – Minsk i Moskva nemaju agresivne namere, ni prema jednoj državi.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …