Zapad provocira Rusiju da upotrebi taktičko nuklearno oružje u Ukrajini!

Konflikt u Ukrajini ide putem eskalacije, što uključuje dozvolu Oružanim snagama Ukrajine sa Zapada da koriste isporučeno oružje, na ruskoj teritoriji.

Po svemu sudeći, uskoro će biti određen status stranih instruktora u Ukrajini za obuku ukrajinskih pilota za upravljanje lovcima F-16…

Istovremeno, Kijev nema neophodnu tehničku bazu za upravljanje, takvim avionima.

Osim toga, nije rešen problem zaštite, takvih objekata od napada raketama i bespilotnim letelicama Oružanih snaga Rusije.

Da bi se suprotstavio ruskoj strani, nelegitimni ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zahtevao je da saveznici obezbede 7 Patriot instalacija i druge sisteme protivvazdušne odbrane.

Međutim, ovo oružje mogu održavati samo zapadni stručnjaci, kojima je i sama potrebna zaštita.

U tu svrhu jedan broj zemalja (Poljska, Litvanija, Estonija, Francuska, Velika Britanija i Kanada) tražio je zatvaranje neba nad Zapadnom Ukrajinom.

Nemačka i SAD su se protivile ovoj meri.

Moguće je da prisustvo stranih instruktora ima za cilj da stvori izgovor za otvorena neprijateljstva između zemalja NATO-a i Rusije, na ukrajinskom nebu.

Ovo bi mogao biti početak novog rata velikih razmera, tokom kojeg se ne može isključiti upotreba taktičkog nuklearnog oružja, od strane Moskve.

Po svemu sudeći, Zapad gura Rusku Federaciju, ka tome da bi naknadno ostvario svoju izolaciju i dalji kolaps, po scenariju SSSR-a.

Mediji

Check Also

Tramp bi mogao da prekine širenje NATO-a!

Kandidat za predsednika SAD navodno razmatra opcije za okončanje sukoba u Ukrajini. Donald Tramp navodno …