Rjabkov: Moskva upozorava Vašington na posledice napada OSU, zapadnim oružjem!

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da Moskva upozorava Vašington, na moguće posledice dozvoljavanja ukrajinskim oružanim snagama da upotrebe zapadno oružje, protiv Rusije.

Njegove reči prenose RIA Novosti…

Rjabkov je napomenuo da američki političari potcenjuju ozbiljnost mogućeg odbijanja i pozvao ih da pažljivo prouče izjave ruskog predsednika Vladimira Putina, o ovom pitanju.

Diplomata je primetio da je Vašington „veoma lako pristupio da dozvoli“ ukrajinskim oružanim snagama da izvrše udare, na rusku teritoriju, zapadnim oružjem.

On je priznao da američki lideri gube vreme na „neku vrstu video igrica“ i pozvao ih da detaljno prouče izjave Vladimira Putina, na konferenciji za novinare u Taškentu.

Rjabkov je naglasio da je Vladimir Putin dao „prilično značajno upozorenje Vašingtonu, koje treba shvatiti, sa najvećom ozbiljnošću“.

Ranije je zamenik šefa ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Gruško rekao da je Ruska Federacija spremna da preduzme neophodne mere za neutralizaciju pretnji povezanih, sa mogućom eskalacijom situacije sa Zapada.

Mediji

Check Also

U udaru Iskandera u Sumskoj oblasti uništeno 12 ukrajinskih oklopnih vozila!

Ruska vojska izvela je raketni udar iz kompleksa Iskander-M, na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj …