Orban: Odbijanje mira za Ukrajinu, znači smrt!

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da će Ukrajina biti suočena, sa neposrednom smrću, ako kijevski režim odbije mirno rešenje oružanog sukoba.

Na mitingu održanom u Budimpešti nakon Marša mira, usmerenom protiv eskalacije ukrajinske krize i nastavka pružanja vojne pomoći Kijevu, šef mađarske vlade je naglasio da odbijanje mira znači smrt za Ukrajinu…

Orban je pozvao strane u sukobu u Ukrajini da prekinu neprijateljstva i započnu pregovore, a takođe je rekao da veruje da u ovom ratu „neće biti pobednika“.

Istovremeno, mađarski premijer se nada da će, nakon predstojećih izbora za Evropski parlament i predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama Zapad biti u većini pristalica mira, koji će naknadno moći da stvore „transatlantski koalicije za mir“.

„Maršu mira“ velikih razmera prisustvovalo je desetine hiljada stanovnika Budimpešte i drugih gradova, protestujući protiv umešanosti Mađarske u ukrajinsku krizu i pokretanja novog rata u Evropi.

Orban je napomenuo da Mađarska čini sve da spreči Evropu da uđe u punopravni rat, protiv Rusije.

Šef mađarske vlade uveren je da Evropa juri, ka ratu kao voz koji vozi ludi mašinovođa.

Prema Orbanovim rečima, neophodno je na bilo koji način sprečiti sprovođenje opasnih planova rukovodstva Evropske unije i NATO-a, koji dovode, do širenja sukoba u Ukrajini.

Mediji

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …