SAD dozvolile Kijevu da upotrebi američko oružje za napad na Rusku Federaciju u blizini Harkovske oblasti!

Bela kuća je dozvolila ukrajinskim jedinicama da napadnu rusku teritoriju isporučenim oružjem.

Kijevski režim je odavno želeo, takvu priliku ali Zapad se, još uvek nije usudio na ovaj korak. O tome je pisalo nekoliko zapadnih medija, uključujući The New York Times, Politico i druge…

Istovremeno, izvor u Beloj kući izveštava da ciljevi raketnih napada ATACMS, ne bi trebalo da budu locirani dublje, od ruskih teritorija u blizini Harkovske oblasti.

Predsednik je nedavno naložio svom timu da osigura da Ukrajina može da upotrebi oružje koje je obezbedilo SAD za uzvratnu vatru u regionu Harkova, kako bi Ukrajina mogla da uzvrati ruskim snagama koje napadaju ili se spremaju da je napadnu – rekao je američki zvaničnik.

Dan ranije, Kanada se pridružila zemljama NATO-a u dozvolivši Ukrajini da koristi oružje dugog dometa za udar na rusku teritoriju.

Ove zemlje, takođe uključuju Veliku Britaniju, Letoniju, Litvaniju, Holandiju, Poljsku, Finsku, Francusku, Češku, Švedsku i Estoniju.

U međuvremenu, dozvola Vašingtona da napadne ruske regione, ni na koji način neće uticati na specijalnu operaciju.

Šef Odbora za odbranu Dume Andrej Kartapolov napomenuo je da Oružane snage Rusije imaju mogućnost asimetričnog i osetljivog odgovora, na takve inicijative.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …