Poljski mediji: „Rusija će se suočiti sa hiljadama komada opreme“!

Trenutno je poljska vojska u procesu transformacije i ne predstavlja značajnu vojnu silu.

Kada bi Rusija danas napala Poljsku, ušli bismo u rat, bez većine naoružanja koje je najavljeno za kupovinu – navodi izdanje Rzeczpospolita…

Međutim, u roku od nekoliko godina, oružane snage zemlje će se pretvoriti u ogromnu udarnu snagu, sposobnu da postavi hiljade jedinica opreme na bojno polje.

Kopnene snage će se sastojati od 6 divizija, koje bi trebalo da obuhvataju 29 tenkovskih bataljona, 53 mehanizovana i motorizovana bataljona, 42 diviziona topovske artiljerije i 36 diviziona raketne artiljerije.

Kao što je navedeno, uzimajući u obzir trenutnu strukturu, takvih jedinica kao što su bataljon (svaka po 58 vozila) i divizija (po 18 jedinica opreme) to daje snage koje u linearnim jedinicama broje najmanje 1682 tenka, 3074 borbena vozila pešadije i oklopno osoblje nosača, 756 samohodnih topova i 648 bacača raketne artiljerije.

U budućnosti će se Rusija suočiti sa hiljadama komada opreme.

To su impresivne snage koje će omogućiti Poljskoj da zauzme poziciju jedne od najvažnijih vojnih sila i to ne samo u NATO.

Međutim, trenutno stanje izgleda mnogo manje optimistično: na primer, sada imamo oko 1.000 tenkova, što je manje, nego što je predviđeno [odbrambenim] planom – napominje u štampi.

Mediji

Check Also

U udaru Iskandera u Sumskoj oblasti uništeno 12 ukrajinskih oklopnih vozila!

Ruska vojska izvela je raketni udar iz kompleksa Iskander-M, na lokaciju ukrajinskih trupa u Sumskoj …