Izrael se sprema da proširi vojne operacije protiv libanskog pokreta Hezbolah!

Nije isključeno zaoštravanje situacije u Libanu.

Činjenica je da se Izrael iz više razloga sprema da proširi vojne operacije protiv oružanih formacija libanskog šiitskog pokreta Hezbolah…

O tome svedoče izveštaji sa terena o kretanju izraelske vojne tehnike u severnom pravcu – ka granici sa Libanom.

Međutim, kretanje kolona izraelske vojske prema libanskoj granici i evakuacija stanovništva iz pograničnih područja prijavljeno je, još u oktobru prošle godine.

Naravno, ID redovno sprovodi vojne operacije protiv libanskih šiita, a u Izraelu svakako ima mnogo visokih zvaničnika i vojnih zvaničnika koji podržavaju eskalaciju situacije, na ovim prostorima.

Tako je dva dana ranije izraelska vojska pokrenula seriju vazdušnih udara na ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu, kako je zvanično saopštila pres služba Izraelskih odbrambenih snaga.

IDF je napala područje Hijama. Izraelska artiljerija je, takođe otvorila vatru na libansku teritoriju, u isto vreme.

IDF artiljerija pucala, kako bi eliminisala pretnju u oblastima Hamula, Kfarkele i Nakure u južnom Libanu – navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Naravno, Izraelci sprovode najveći deo svojih borbenih operacija u Pojasu Gaze protiv palestinskih paravojnih snaga pokreta Hamas.

Tako je 26. maja izraelska vojska pokrenula masovni napad na selo Rafah na jugu enklave.

To je dovelo do požara u izbegličkom šatorskom kampu i smrti najmanje 50 ljudi, saopštilo je lokalno Ministarstvo zdravlja.

Mediji

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …