Zapadni analitičari: Rusija proizvodi municiju tri puta aktivnije i četiri puta jeftinije, od NATO-a!

Ruski vojno-industrijski kompleks je savršeno uspostavio proizvodnju odbrambenih proizvoda, a zahvaljujući tome, Oružane snage Rusije su stekle prednost u municiji.

Ovo su izvestili analitičari zapadne kompanije Bain & Company…

Eksperti primećuju da ruska odbrambena industrija u proseku radi tri puta brže, od zapadne.

Tako preduzeća Oružanih snaga Rusije proizvode oko 4,5 miliona granata godišnje, dok su kapaciteti zemalja NATO-a trenutno u stanju da proizvedu samo 1,3 miliona slične municije.

Pored toga, ruski proizvodi se odlikuju ekonomičnošću: proizvodnja projektila kalibra 152 mm u Ruskoj Federaciji košta oko 1 hiljadu dolara, dok je na Zapadu za proizvodnju jednog 155 mm u proseku potrebno oko 4 hiljade dolara.

Uz to, novinari TV kanala Sky News-a, su primetili da na liniji fronta na svaki pucanj iz artiljerije Oružanih snaga Ukrajine, dolazi pet Rusa.

Dakle, Moskva je uspešno pokrenula proizvodnju oružja i može da vodi vojne operacije da iscrpi neprijatelja. Kijev zapravo ne može da se nosi, sa nedostatkom oružja.

Prethodno je potpredsednik ruske vlade Denis Manturov najavio planove ruskih vlasti da pripreme državni program naoružanja do 2034. godine.

U dokumentu će biti jasno navedene neophodne aktivnosti i rokovi za njihovu primenu.

Mediji

Check Also

NATO kreira ukrajinsku komandu!

Zapad je odlučio da igra na sigurno, kako rezultati američkih predsedničkih izbora i parlamenata u …