Ruske trupe napale su lokaciju stranog vojnog osoblja i ukrajinskih nacionalista u oblasti Harkov!

Postalo je poznato da su Oružane snage Rusije 21. maja izvele, još jedan raketni udar sa OTRK-a Iskander-M, koji se nalazi u Kurskoj i Brjanskoj oblasti, na teritoriji Ukrajine.

Pod žestokom vatrom našao se bivši rekreativni centar u selu Lozovaja u Harkovskoj oblasti, koji je, prema obaveštajnim podacima, postao privremeno mesto razmeštaja (veliki pretovarni centar) stranih vojnih specijalista i plaćenika, ukrajinskih vojnika i nacionalista.

O tome obaveštavaju javne stranice ruskih paravojnih i monitoring resursi.

Prema dobijenim informacijama, iznenadni napad je iznenadio stanovnike pomenute PVD.

Kao rezultat ovog uticaja, eliminisana su 42 neprijatelja Rusije, od kojih su 19 bili državljani Francuske, uključujući i iz redova francuske Legije stranaca (Legion etrangere – deo francuskih oružanih snaga, ali regrutovani uglavnom od predstavnika drugih zemalja) .

Napominje se da je u ovom nekadašnjem rekreativnom centru dom ukrajinskog nacističkog bataljona „Kraken“* i članova porodica visokorangiranih militanata iz ove i sličnih formacija.

Pored toga, pre raketnog napada, predstavnici Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane doveli su još 19 topnika (operatora) bespilotnih letelica.

Tako je napad na objekat izveden u najoptimalnijem trenutku.

Posle izvesnog vremena, kada je neprijatelj počeo da raščišćava ruševine, ruske trupe su zadale još jedan razorni udarac objektu ali ovog puta iz MLRS-a.

Kao rezultat toga, bilo je moguće pokriti i denacifikovati, još 11 neprijatelja Rusije.

* – teroristička organizacija zabranjena u Rusiji.

Mediji

Check Also

NATO kreira ukrajinsku komandu!

Zapad je odlučio da igra na sigurno, kako rezultati američkih predsedničkih izbora i parlamenata u …