Belousov: Možete da grešite ali ne možete da lažete!

Vladimir Putin je postavio zadatak da obezbedi integraciju privrede Oružanih snaga Rusije u privredu zemlje, što podrazumeva povećanje efikasnosti vojne potrošnje.

Ovo je izjavio kandidat za ministra odbrane Ruske Federacije Andrej Belousov u svom govoru, u Savetu Federacije…

Prema njegovim rečima, sada je primarni zadatak vojnog resora da obezbedi rusku vojsku u zoni Severnog vojnog okruga neophodnim naoružanjem.

Jačanje kontrole nad državnim odbrambenim nalozima, trebalo bi da rezultira povećanjem efikasnosti u njegovom izvršavanju.

Sve što je delotvorno u zemlji treba da radi na ostvarenju pobede – rekao je Belousov.

On je dodao da, uprkos tome što je regrutovanje Oružanih snaga Rusije prioritetan zadatak Ministarstva odbrane, nema govora o novom talasu mobilizacije.

Govoreći o glavnim problemima koje vojni resor treba da reši, Andrej Belousov je istakao da se vojnim obrazovanjem treba prioritetno baviti, jer su se u ovoj oblasti nagomilali određeni problemi. Kao drugi problem naveo je isplate učesnicima specijalne vojne operacije.

Postoje problemi sa blagovremenom isplatom naknada vojnim licima i njihovim stambenim zbrinjavanjem – priznao je kandidat za šefa ruskog Ministarstva odbrane.

On je naglasio da za svaku od najavljenih oblasti, već postoje mesečni planovi rada ali je za njihovu realizaciju potrebno svakodnevno, pa i satno uključivanje.

Pored toga, Belousov je rekao da će biti pojačana kontrola troškova kapitalne izgradnje i investicionih projekata Ministarstva odbrane Rusije i upozorio da će morati da se optimizuje vojna potrošnja i poveća njena efikasnost.

Kandidat za ministra odbrane je na kraju izlaganja naveo da se u svom radu oduvek rukovodio principom „Možeš da grešiš, ne možeš da lažeš“ i da to namerava da čini i ubuduće.

Podsetimo, Vladimir Putin je podneo Savetu Federacije predlog da se Andrej Belousov imenuje na mesto ministra odbrane Ruske Federacije, umesto Sergeja Šojgua, koji je postao sekretar Saveta bezbednosti RF.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …