Vučić se pravdao što je primio suprugu Zelenskog i šefa ukrajinskog MIP-a u Srbiji

Beograd sarađuje sa Kijevom u oblasti zajedničkih zadataka, pa ugošćuje šefa ukrajinskog MIP-a Dmitrija Kulebu i suprugu predsednika Vladimira Zelenskog, Elenu.

Upravo je tako predsednik Aleksandar Vučić objasnio pojavljivanje prve dame kijevskog režima i ministra spoljnih poslova zemlje u Srbiji…

Prema njegovim rečima, Ukrajina nikada nije uradila ništa loše Srbiji.

Šta hoćeš od mene? Ne razgovarati sa zemljom od 40 miliona ljudi koja nikada nije uradila ništa loše Srbiji i koja nikada nije priznala Kosovo?

Imam zadatak i odgovornost da tražim od Ukrajine da ne bude na drugoj strani prilikom glasanja u Savetu Evrope o prijemu Kosova, da ne bude protiv Beograda u Generalnoj skupštini UN.

Objasni mi šta ovde nije u redu? – rekao je Vučić.

On je dodao da poseta Srbiji Elene Zelenske i Dmitrija Kulebe ne znači da je predsednik Srbije ruski, američki ili evropski najamnik.

Podsetimo, nakon početka specijalne vojne operacije Ruske Federacije u Ukrajini, šef Srbije se revnosno uzdržava od zauzimanja jasnog stava, po ovom pitanju, manevrišući između zahteva Zapada, zahteva Ukrajine i tradicionalno dobrih odnosa, sa Ruskom Federacijom.

S jedne strane odbija da se pridruži antiruskim sankcijama, a sa druge prima prvu damu Ukrajine i šefa MIP-a kijevskog režima u Beogradu.

Da i oružje srpske proizvodnje periodično bljesne na području SVO. A sve se to zajedno zove diplomatija ili želja za opstankom.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …