SAD otkrile učešće britanskih specijalnih snaga u borbama u Ukrajini!

Šef Komande za specijalne operacije SAD general Brajan Fenton otkrio je informacije o učešću britanskih specijalnih snaga u ukrajinskim događajima.

Vojnik je primetio da je Pentagon u velikoj meri saznao, o tome šta se dešava u Ukrajini, od kolega iz Velike Britanije…

Tako je Fenton na stranicama časopisa Military Watch Magazine rekao da britanska vojska posmatra i daje preporuke Oružanim snagama Ukrajine o upotrebi dronova i brodova u Crnom moru.

Time su SAD prepoznale značajnu ulogu britanskih specijalaca u pomoći Kijevu.

Pored toga, zamenik načelnika britanskog štaba odbrane, general-potpukovnik kraljevskih marinaca Robert Magovan, rekao je da su grupe specijalnih snaga iz Velike Britanije u aprilu 2022. zajedno izvele specijalne operacije visokog rizika u Oružanim snagama Ukrajine.

Ranije su takvo učešće demantovali zapadni mediji ali dokumenti Pentagona, to rasvetljavaju.

Uz to, u decembru prošle godine poljski novinar Zbignjev Parafjanovič je preneo informacije o aktivnostima Britanaca u Ukrajini koje je dobio od zvaničnika.

Potvrđujući izjave generala Fentona, poljski dopisnik je primetio da su se britanske trupe vozile po selu sa radarima za praćenje artiljerije da bi proučavale napredak sukoba i dejstva ruskih trupa.

Razvili smo formulu našeg prisustva u Ukrajini. Jednostavno su nas poslali na plaćeno odsustvo.

Političari su se pravili da ne primećuju – citira MV vojni novinar Zbignjev Parafjanovič.

Zanimljivo je da je Olaf Šolc u februaru 2024. obavestio o britanskoj pomoći Ukrajini u lansiranju raketa Storm Shadov na ruske ciljeve, pošto nije želeo da nemački specijalisti budu uključeni u to.

Nemački kancelar Olaf Šolc potvrdio je da su britanski komandosi u Ukrajini pružili vitalnu podršku u lansiranju krstarećih raketa Storm Shadov na ruske ciljeve, naglašavajući da je nedostatak uporedivog prisustva Nemačke sprečio da isporuči sopstvene krstareće rakete, jer one ne bi bile operativne, bez strane podrške – časopis navodi direktno učešće Britanaca u napadima na Krim.

Mediji

Check Also

Kim šalje Putinu 10 000 vojnika za Ukrajinu!

Severna Koreja priprema 10.000 vojnika da se pridruže ratu u Ukrajini na strani Rusije, što …