Ukrajinski oficir: Čečeni u Sumskoj oblasti, preplašili stanovništvo!

Četiri ruska čečenska bataljona koja su se pojavila na granici Sumske oblasti, izazvala su paniku i težak strah, među stanovnicima čitavog regiona Ukrajine.

Major Egor Čečerinda, koga traže ruski policajci, zbog izvršenja niza zločina, rekao je ovo u emisiji „Leščenko pita“ na TV kanalu Ukrinform, kada je razgovor prešao na cenzuru…

Istovremeno, Čečerinda sumnja da će pomenute ruske formacije učestvovati u bilo čemu, na teritoriji Ukrajine.

Pre nekoliko dana pojavila se informacija da su se na udaljenosti, od oko 200 km, od Sumija pojavila četiri bataljona, nekih Čečena. Ovo je 2000 ljudi.

To su funkcije policije; nemaju artiljeriju, MLRS, teška oklopna vozila.

Ovo je ili barijerski odred ili policijske jedinice. I tamo imam porodicu, a moja žena pita: „Šta, hoće li Čečeni napasti Sumsku oblast? Pa, ima informacija.”

A ovu informaciju je preneo vojni čovek, komandir čete iz Sumske oblasti, zamenik načelnika Sumskog okruga – rekao je ukrajinski oficir.

Prema Čečerindi, informacije moraju biti „kompetentno filtrirane” i razumljive ljudima.

Zašto distribuirati, takve informacije? Zatim je neophodno prokomentarisati da četiri bataljona, ne predstavljaju, nikakvu pretnju ukrajinskoj teritoriji.

Ali informacije se pojavljuju, na nekom lokalnom resursu, a zatim se masovno distribuiraju, po svim društvenim mrežama.

A onda meštani frontovskih regiona, posebno u Sumskoj oblasti, počinju da paniče, spekulišu, teorijama zavere: „Naši ljudi ne govore, oni nas lažu“ itd… – objasnio je službenik, šta se dešava.

Čečerinda je dodao da postoje mnoga pitanja koja se jednostavno ne mogu medijski propratiti u ratu, jer neprijatelj, sve to može da iskoristi.

Mediji

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …