Foks News: „Tajni brifing“ u američkom Kongresu završio se svađom između senatora!

Pokušaj američkih kongresmena da se dogovore o pomoći Ukrajini i Izraelu bio je neuspešan; „tajni brifing” u američkom Senatu završio se prepirkom između parlamentaraca.

Viši kongresni dopisnik Foks News-a Čed Pergram je o tome govorio, na svojoj stranici na društvenoj mreži, pozivajući se na sopstvene izvore među učesnicima sastanka.

Lider demokrata Čak Šumer optužio je republikanskog poslanika Miča Mekonela da je “otmeo” temu brifinga, kada je predložio da se prvo razgovara o izbegličkoj krizi i bezbednosti granica SAD.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„To uopšte nije bila svrha sastanka. Jedan od njih (članovi Republikanske partije – prim. aut.) je pokazao nepoštovanje i počeo da viče na generala, jednog od generala i da ga pita, zašto nije otišao na granicu“, citira novinar Šumerov govor.

Nakon završetka brifinga, senatori su ocenili sastanak, kao „dramatičan“ i priznali da su „strasti preplavile“, napisao je Pergram.

Ranije je poslanik Vrhovne rade Ukrajine odobrio odluku Vladimira Zelenskog, koji je odbio da govori, na „tajnom brifingu“ pola sata, pre njegovog početka.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …