Ništa od povećanja minimalca!

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) je objavio da na sastanku pregovaračkih timova reprezentativnih sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije nije postignut dogovor o minimalnoj ceni rada, iako je Ministarstvo finansija predložilo da se minimalac u narednoj godini poveća za 17,8 odsto, na 47.154 dinara.

Pregovori su prekinuti jer nije ispunjen zahtev sindikata da se prvo pregovara o korekciji minimalne zarade za ovu godinu, pa tek onda o novoj ceni minimalca za 2024. godinu, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva finansija su predložili i da se poslodavcima poveća neoporezivi deo zarade sa 21.000 na 25.000 dinara.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Predstavnici SSSS i danas su ponovili stav da se prvo pregovara o povećanju minimalne cene rada za ovu godinu i da se minimalac izjednači sa minimalnom potrošačkom korpom.

Kada to bude učinjeno, što je bilo i obećanje ministra finansija Siniše Malog, SSSS će početi pregovore o povećanju minimalne zarade za iduću godinu.

Rešenje je ipak moguće na kolegijumu Socijalnog ekonomskog saveta u utorak, 29. avgusta, u prostorijama SSSS, gde bi trebalo da bude i ministar finansija Mali.

Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …