Vuk Jeremić smenio Aleksića, oduzeo mu Izvršni odbor!

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić raspustio je Izvršni odbor Narodne stranke na čijem je čelu bio Miroslav Aleksić, prenose mediji.

Podsetimo, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je da će se kandidovati za predsednika ove partije ukoliko odbori iz Srbije budu to od njega tražili.

O današnjim dešavanjima oglasila se Narodna stranka i u saopštenju objasnila da su se na takav korak odlučili kako bi se “osigurali demokratski, pošteni i transparentni uslovi u stranačkom izbornom procesu, kao i ravnopravan tretman svih kandidata na Redovnoj skupštini Narodne stranke, zakazanoj za 23. oktobar 2023. godine”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Hil objasnio: To nije protiv Srbije

Ambasador SAD u Srbiji, Kristofer Hil izjavio da su sankcije uvedene Aleksandru Vulinu usmerene na njega, a ne na Srbiju.

Hil je objasnio da sankcije koje su SAD uvele direktoru Bezbednosno- informativne agencije nisu vezane za bilo koju instituciju u Srbiji, niti su usmerene ka samoj Srbiji, već su upućene isključivo za navedenog pojedinca.

On je prilikom obilaska arheološkog nalazišta u Vinči, rekao novinarima da je to veoma jasno i precizno formulisano.

“Veoma pažljivo smo proučili gospodina Vulina i njegove aktivnosti, razmatrali smo njegov slučaj i zaključili da on nije osoba koju želimo da posećuje Sjedinjene Američke Države.

Takođe ne želimo konkretno da imamo nikakve poslove niti poslovne kontakte sa njim”, istakao je Hil i dodao da takva odluka zapravo ima za cilj da se zaštite SAD i njeni interesi.

On je rekao da je uvođenjem sankcija Vulinu skraćena mogućnost za obavljanje bilo kakvih finansijskih operacija u Americi.

“Svestan sam da mnogi ljudi na ovo gledaju mnogo šire i dublje, kao na odnos Srbije i Amerike i pitaju se da šta onda ovo znači u pogledu relacija dve zemlje.

Moje lično mišljenje jeste da su odnosi Srbije i Amerike dobri, i želimo da postanu još bolji”, naglasio je Hil.

On je dodao da SAD namerava da pomogne Srbiji koja jasno pokazuje ambiciju da bude deo zapadnih institucija u onoj meri koliko ona to bude želela.

“Mi ćemo svakako Srbiji pomoći u tim željama, želimo veoma biti deo tog procesa i smatramo da slučaj sa gospodinom Vulinom, njegovi interesi i planovi, sa tim nemaju nikakve veze.

Takodje želimo da razvijamo i dalje naše odnose sa vašom zemljom.

Uostalom, preporučujem da svi pogledate izjave i saopštenja koja dolaze iz Vašingtona, jer ja nemam puno da dodam na sve to”, zaključio je Kristofer Hil.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …