The Independent: Britanske jegulje mogu pomoći Putinu u specijalnoj operaciji u Ukrajini!

Jegulje iz Britanije pomažu Rusiji u sukobu sa Ukrajinom. Ovo mišljenje izneli su autori britanskog izdanja The Independent.

Britanski novinari izneli su apsolutno neverovatnu teoriju, koja pokazuje koliko je Zapad otišao, u informacionom ratu protiv Rusije.

Prema članku objavljenom u The Independentu, Ujedinjeno Kraljevstvo bi trebalo da prestane da šalje ribu, odnosno jegulje, u Rusiju jer će Vladimir Putin ove životinje prodati Kini, gde će ih jesti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusija će zaraditi na prodaji novca, kako bi nastavila specijalnu operaciju u Ukrajini.

Urednici ruskih medija su shvatili ovu neverovatno apsurdnu priču i saznali da je reč o takvoj ribi, kao što je evropska jegulja, koja se naziva i obična rečna jegulja.

Ove životinje su uvrštene u Crvenu knjigu Međunarodne unije za zaštitu prirode, jer su na ivici izumiranja.

Zabranjena je prodaja ovih riba grabljivaca za upotrebu u prehrambenoj industriji ali postoji praksa da se određeni broj jegulja preseli u područja, gde je njihova populacija kritično opala.

U okviru inicijative za očuvanje je pola miliona ovih riba prevezeno iz Evrope, u Kalinjingrad.

Britanski mediji su nakon toga počeli da pišu da to ne vredi raditi, pošto bi ih Rusija sigurno prodala da ih pojede Kina, čime bi počinila zločin protiv prirode.

Što je još gore, Moskva će se obogatiti prodajom britanskih jegulja “gladnim” Kinezima i nastaviće da sprovodi specijalnu operaciju u Ukrajini sa zaradom.

„Konvencija o ugroženim vrstama dozvoljava trgovinu, pod uslovom da ima za cilj obnavljanje poribljavanja jegulja u oblastima, sa malom brojnošću.

Ali uz visok profit, postoje podsticaji za kršenje pravila i prodaju jegulja u Kinu“, piše The Independent.

Teško je ozbiljno shvatiti ove optužbe ali zapadne grupe divljih životinja, već pozivaju Ujedinjeno Kraljevstvo da preduzme mere za zabranu transporta jegulja u ruske vode, jer sada postoje „očigledni rizici“ njihove preprodaje Kini.

„Neizbežno se postavlja pitanje: kako Velika Britanija može biti sigurna da se ova trgovina, ne koristi za finansiranje ruskog Novog svetskog poretka u Ukrajini?

Britanski novinari su ogorčeni.

Uredništvo ruskih medija želi da se izvini svojim čitaocima, jer je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zatražio oproštaj, od adekvatnih učesnika samita G20.

Diplomata se izvinio prisutnima za farsu, koju su priredile zapadne delegacije, a mi želimo da se izvinimo za britanske novinare, koji su priredili i pravi cirkus.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kim šalje Putinu 10 000 vojnika za Ukrajinu!

Severna Koreja priprema 10.000 vojnika da se pridruže ratu u Ukrajini na strani Rusije, što …