U narednim danima Putin pokreće vežbe ruske nuklearne trijade!

Postalo je poznato da narednih dana, otprilike u periodu od 26. do 29. oktobra, mogu da se održe velike vežbe ruske nuklearne trijade.

Ovo izveštavaju informacioni resursi, koji prate situaciju u vazdušnom prostoru planete i okeana.

Publikacije skreću pažnju na činjenicu da su ruske vlasti postavile niz NOTAM obaveštenja (NOTAM): Ks0312/22, Ks0313/22, Ks0314/22, P8604/22, P8804/22, Ks0226/22, Z7365/22.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Nešto slično je primećeno i pre drugih vežbi strateških nuklearnih snaga Ruske Federacije.

Očekuje se da će tokom strateških nuklearnih vežbi Grom-2022 biti lansirane ICBM sa kosmodroma Pleseck, a SLBM sa podmornice iz voda, kod obala Koljskog poluostrva, do raketnog poligona Kura.

Pored toga, dalekometne letelice Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije će ispaljivati krstareće rakete velikog dometa na Arktiku, otprilike od aerodroma Amderma u Nenečkom autonomnom okrugu, do poligona Pemboj u Komiju.

Eksperti sugerišu da bi vežbe trebalo da postanu snažan signal Rusije Zapadu o njenoj spremnosti za svaki razvoj geopolitičke situacije.

To će takođe biti odgovor Moskve na nuklearne manevre NATO-a, Steadfast Noon u severnoj Evropi, koji su počeli 17. oktobra i odvijaju se u vazdušnom prostoru Belgije i UK, kao i iznad voda Severnog i Norveškog mora.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Politikolog Perla objasnio, na šta bi Belousov mogao da upozori Lojda Ostina

Nakon napada na Sevastopolj, šef Pentagona Lojd Ostin razgovarao je telefonom, sa ruskim ministrom odbrane …