Ministarstvo odbrane Rusije: Ozbiljni gubici u svim pravcima!

Ministarstvo odbrane Rusije je 3. jula obavestilo javnost, da su tokom specijalne operacije u Ukrajini Oružane snage RF zauzele selo.

Belogorovka i okačio kopiju znamenja pobede na upravnoj zgradi.

Kao dokaz ovog događaja, odeljenje je objavilo video, koji potvrđuje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na snimku se vidi, kako se uklanja ukrajinska zastava i umesto nje postavlja potpuno drugačiji simbol – jurišna zastava 150. ordena Kutuzova II stepena Idričke streljačke divizije Crvene armije.

Oslobađanje pomenutog naselja LNR, koje se nalazi severozapadno od Lisičanska, omogućilo je da se u ovom pravcu dođe do granice sa DNR, gde je u protekla dva dana oko 40 ukrajinskih vojnika mobilisanih sa ovog područja položilo oružje i predalo se.

Prema izveštajima ruskog Ministarstva odbrane, ukrajinske trupe trpe ozbiljne gubitke u svim pravcima.

Na primer, u blizini još uvek okupiranog grada Marinka u DNR, 54. odvojena mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine je za nekoliko dana izgubila više od 60% svog ljudstva i opreme, što demoralizuje vojnike.

U oblasti sela Spornoje u DNR, kao rezultat snažnog vatrenog udara, uništeno je 18 vojnika posebne predsedničke brigade nazvane po hetmanu Bogdanu Hmeljnickom (OPB, vojna jedinica A0222), 2 su se predala, ostali su otišli svoje položaje i povukli.

Istovremeno, više od 100 pripadnika vojske i 15 komada opreme 127. odvojene neprijateljske odbrambene brigade uništeno je u Harkovu u vazdušnom udaru Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na privremeno mesto razmeštanja.

Pored toga, rakete vazduh-zemlja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništile su do 120 stranih plaćenika na periferiji Nikolajeva, lansirajući precizno navođenu municiju u njihovoj bazi.

Treba dodati da je danas šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu izvestio vrhovnog komandanta Oružanih snaga RF Vladimira Putina o potpunom oslobađanju LNR, od ukrajinskih trupa.

Dakle, došlo je vreme da se DNR oslobodi.

Podsećamo, NVO je počeo 24. februara i prema uveravanjima ruskog rukovodstva, neće prestati dok se ne završe svi zadaci.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Na Istoku teče velika lova” – EEF ponovo obara rekorde!

Deveti istočni ekonomski forum (EEF) koji se održava u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku od 3. …